Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Samen voor verbetering

Yvette Vierhout, Robert Dingemans - 1 maart 2023

In Westervoort vlakbij Arnhem trekken bewoners en gemeente samen op om de wijk Mosterdhof op te knappen, te verduurzamen en te vergroenen. Trotse bewoner Rick Bremer en Karin Hammink van de gemeente Westervoort vertellen over de uitdagingen die ze daar de afgelopen jaren bij tegenkwamen en hoe ze die te lijf zijn gegaan.

Begin jaren ’70 ontstond in Westervoort de wijk Mosterdhof naar een experimenteel ontwerp. Verschillende woningtypen, huur, koop, klein en groot, moesten ervoor zorgen dat er een mix ontstond qua inkomen, leeftijd en gezinssamenstelling. De wijk week daarmee af van de toen gangbare monotone nieuwbouwwijken. Inmiddels zijn de huurwoningen verkocht door de woningbouwvereniging. De woningeigenaren trokken ruim vijf jaar geleden aan de bel, omdat ze vonden dat hun buurt wel een opfrisbeurt kon gebruiken. Dus stapten ze naar de gemeente en die zag kansen in combinatie met de verduurzamingsambitie.

Wijk verrommelt

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren