Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Stap voor stap naar een duurzame en comfortabele woning, deel 3

“Zo’n grote investering was spannend, maar wat wonen we nu toch fijn” Erik Van Stokkom - 18 november 2021

"Op de bank zaten we vaak in de tocht en boven was het op zonnige dagen te heet om te werken. De kozijnen bleken rot en waren aan vervanging toe." Joris van Boxtel woont met zijn vrouw en twee kinderen in een modern jaren negentig huis in Goirle. Hij is projectleider van het kennis- en leertraject 'Thuis energie besparen doe je zo' en wilde zelf ook ervaren wat het betekent om met je woning aan de slag te gaan. "Practice what you preach."

Heerlijk wonen

"Zes jaar geleden zijn mijn vrouw en ik hier komen wonen, in dit mooie huis uit 1998. Mijn vrouw was toen hoogzwanger van onze dochter, dus we zijn er ingetrokken zonder iets aan het huis te doen. Na een aantal jaar hebben we de badkamer vervangen, maar verder hadden we nog niks gedaan. Toen ik in 2019 voor mijn werk in contact kwam met huisfl uisteraars Felix van Gemen en Lars Boelen zijn we opnieuw over ons huis gaan nadenken. Zij lieten ons zien hoe belangrijk de combinatie is van goede ventilatie en isolatie. Nu hebben we nieuwe kozijnen met triple glas en balansventilatie met warmteterugwinning. En boven hebben we een automatisch screen tegen de zon. Het is nu heerlijk wonen: stil, comfortabel en gezond.”
Thuis energie besparen doe je zo is een project van het programma Sociale Innovatie in de Energietransitie van de provincie Noord-Brabant en Enpuls. Hierin onderzoeken Joris en zijn collega’s wat er gebeurt als je mensen inzicht geeft in hun woning en het gesprek aangaat over hun woonwensen. Het blijkt dat het helpt als mensen de oorzaak kennen van tochtklachten, muffe luchtjes of hittestress. Met dit inzicht komen ze sneller in beweging. En als ze dat op een slimme manier doen, verbeteren ze ook de energieprestaties van hun woning.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren