Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Stop met goedbedoelde adviezen, start met ondersteunen

Loes Kreemers, Carlijn Kappers, Reint Jan Renes - 14 december 2022

Door de stijgende energieprijzen komen veel mensen in de problemen. Vooral kwetsbare huishoudens worden hard geraakt. Volgens het CPB kan maar liefst 84% van deze huishoudens te maken krijgen met betalingsproblemen. Het kabinet trekt € 300 miljoen uit om energiearmoede aan te pakken. Gemeentes kunnen hierdoor bijvoorbeeld energiebesparende producten uitdelen of energieadvies geven. Maar hoe effectief zijn deze maatregelen? Volgens onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam moeten gemeentes stoppen met vrijblijvend adviseren en starten met het bieden van praktische hulp.

Wanneer iemand na het betalen van de vaste lasten niet genoeg geld meer heeft om de energierekening te betalen of als iemand meer dan 10% van het besteedbare inkomen uitgeeft aan de energierekening spreken we van energiearmoede. Begin dit jaar hadden naar schatting 630.000 huishoudens te maken met energiearmoede. Sindsdien zijn de energieprijzen alleen maar verder gestegen. Hogeschool van Amsterdam onderzocht hoe mensen in een financieel kwetsbare positie kunnen worden ondersteund om energiezuiniger te leven.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren