Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Verbouwing als leerproces

Huub Glas, Marleen van Tilburg - 8 april 2021

Begin 2018 kochten Huub Glas en Marleen van Tilburg de tussenwoning waar Marleen, als huurder, al zo'n 15 jaar woonde. Het plan was om de woning te renoveren en er helemaal hun eigen plek van te maken. Niet alleen voor nu, maar voor de komende 20, misschien wel 30 jaar. Er werden plannen gemaakt en weer verworpen. Ze hebben naar hun portemonnee gekeken en slim gepuzzeld hoe ze hun hoge ambitie konden realiseren. Huub en Marleen delen voor Energie+ hun ervaring.

Beiden zijn zelfstandig ondernemer en hebben het geluk gehad dat ze de woning zonder schuldenlast konden kopen. “We hebben geen hypotheek. Dat willen we niet om vrij te kunnen zijn, ook in onze ambities om te ondernemen. Ons ondernemerschap draait om het bereiken van sociaal-maatschappelijke en klimaat-gerelateerde doelstellingen. We vinden dat financiële verplichtingen geen belemmering mogen zijn in ons handelen. We zien geld juist als middel om iets te bereiken. Mede daarom hebben we de financiële resultaten van ons werk geïnvesteerd in onze leefruimte.” Al snel bleken de ambities niet volledig financierbaar te zijn uit eigen middelen. “We hebben doorgespaard. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een SvN Energiebespaarlening en hebben we aanvullend een persoonlijk lening afgesloten. Beide leningen worden binnen 10 jaar volledig afgelost.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Ger van Putten - Stichting Wiek 13 april 2021 13:52

"We zien dat er nog geen voldragen markt van adviseurs en bouwers is die integraal duurzaam bouwt. We hebben ze gelukkig na een intensief zoekproces wel gevonden, maar ze lijken zich, in bescheidenheid en in werkdruk, te verstoppen voor hen die ze zoekt." Dit zie ik ook als een groot dilemma. Volgens mij is er grote behoefte aan bedrijven die duurzaam bouwen, installeren, klimaatbeheer etc. onder één dak hebben en beheersen.

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren