Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Verdiepingssessie Omgaan met verschillende typen bewoners

Kwetsbare groepen bewoners - 24 juni 2021

Kwetsbare groepen vragen vaak wat extra van onze tijd en aandacht. Om die reden organiseerden wij een verdiepingssessie rondom deze doelgroep met onze masters Niels Götz en Cindy van den Bremen.

Niels is marketingpsycholoog en heeft voor een woningbouwcorporatie verder onderzoek gedaan en concrete handleidingen gemaakt van diverse “persona’s” voor medewerkers van corporaties, bouwers en andere betrokkenen bij renovatie- en grote verduurzamingsopgaven. Denk bijv. aan bewoners met schulden, taalachterstand/laaggeletterdheid of aan bewoners met autisme, dementie of een verslaving. Met deze “bijsluiters” voor diverse bewonersgroepen krijgen professionals betere handvatten om de diverse bouw- en communicatieprocessen effectief maar ook menselijk aan te vliegen. Doel is onnodige schade te voorkomen; schade aan de relatie tot bewoners, schade door vertraging, schade door faalkosten.

Cindy is social designer en heeft vanuit een geslaagd project t.a.v. gespikkeld bezit in het kader van de Energie voor Iedereen pilot zogenaamde ‘Huizona’s’ ontwikkeld. Deze Huizona’s zijn een goede aanvulling op de persona’s, omdat ze zaken die de reactie van bewoners op een (energie)renovatie ook bepalen, meteen meenemen. 

De verdiepingssessie
De diversiteit aan mensen in kwetsbare wijken is groot. Zo groot, dat je het gevoel hebt dat het onmogelijk is om al deze verschillende type bewoners op de juiste manier te benaderen wanneer er een grote renovatie op stapel staat. Of wanneer je als gemeente wilt dat een wijk van het aardgas moet. Hoe betrek je alle bewoners? Daarop bestaat niet één antwoord. De verdiepingssessie leert je hoe je wetmatigheden kunt ontdekken om diverse doelgroepen aan te spreken. Niels neemt je mee in veel psychologische aspecten gekoppeld aan gedrag en aanpakken. Cindy pakt door met “Huizona’s”. Zij voegt aan de kennis over “persona’s”, kennis toe over huizen en de financiële situatie van mensen die een corporatiewoning hebben gekocht (gespikkeld bezit). Huizona’s is nog in de ontwerpfase maar lijkt veelbelovend voor een vernieuwende aanpak dat ook te digitaliseren is. De verdiepingssessie is zeer interactief door talloze vragen van deelnemers die de sprekers steeds meenemen in hun verhaal. Gespreksleiding door Evamarije Smit.


Deze verdiepingsessie ook terug kijken? Voor €95 ontvang je de opname en alle bijkomende documentatie. Laat het weten via aanmeldingen@aeneas.nl.

Interessant en inhoudelijk leuk!

Deelnemer verdiepingssessie

Praktische voorbeelden, duidelijk!

Deelnemer verdiepingssessie

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren