Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Webinar 'Gebruikshandleiding verschillende typen bewoners'

- 19 mei 2021

Niet elke bewoner is hetzelfde. Wat denk je bijvoorbeeld van iemand met dementie of iemand die de taal niet spreekt? Hetzelfde behandelen als ieder ander? Kijk maar uit. Voor je het weet kunnen jullie niet meer samen door één deur en heb jij vertraging van je project aan je broek hangen. Met bijbehorende kosten.

Kwetsbare groepen vragen vaak wat extra van onze tijd en aandacht. Om die reden organiseren we een verdiepingssessie rondom deze doelgroep met onze masters Niels Götz en Cindy van den Bremen.

Niels is marketingpsycholoog en heeft voor een woningbouwcorporatie verder onderzoek gedaan en concrete handleidingen gemaakt van diverse “persona’s” voor medewerkers van corporaties, bouwers en andere betrokkenen bij renovatie- en grote verduurzamingsopgaven. Denk bijv. aan bewoners met schulden, taalachterstand/ laaggeletterdheid of aan bewoners met autisme, dementie of een verslaving.

Met deze “bijsluiters” voor diverse bewonersgroepen krijgen professionals betere handvatten om de diverse bouw- en communicatieprocessen effectief maar ook menselijk aan te vliegen. Doel is onnodige schade te voorkomen; schade aan de relatie tot bewoners, schade door vertraging, schade door faalkosten.

Cindy is social designer en heeft vanuit een geslaagd project ten aanzien van gespikkeld bezit in het kader van de Energie voor Iedereen pilot zogenaamde ‘Huizona’s’ ontwikkeld. Deze Huizona’s zijn een goede aanvulling op de persona’s, omdat ze  zaken die de reactie van bewoners op een (energie)renovatie ook bepalen, meteen meenemen. 

Niels en Cindy sluiten af met concrete tips om zelf meteen mee aan de slag te gaan.

Deze verdiepingssessie is voor elke professional interessant die met een diversiteit van bewoners te maken heeft, zoals medewerkers bij woningcorporaties, gemeentes en bouwbedrijven.

Wanneer

Wanneer: 15 juni, van 14:30 tot 17:00 uur
Waar: Online Webinar

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden. Kosten bedragen €145 voor leden en partners van Renda, Ruimte en Wonen en Energie+ en €195 voor niet-leden. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving in orde.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren