Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Zaadje van bewustwording

Krachtpunten brengen gesprek over energiebesparing op gang Robert Dingemans - 26 januari 2023

Hoe breng je buurtbewoners op een laagdrempelige manier in contact met energiebesparende maatregelen? Door het tastbaar te maken en het gesprek op gang te brengen. En dat is iets wat Krachtpunten bij uitstek doen. In opdracht van welzijnsorganisatie Diverz heeft Moxie Design drie echte conversation pieces ontworpen. Eén van die drie Krachtpunten behuisd een heel scala aan adviezen en voorwerpen die op een makkelijke manier bij kunnen dragen om de energierekening flink naar beneden te krijgen.

De Krachtpunten staan op centrale plekken in de wijklocaties van Diverz. Buurtbewoners kunnen meedenken over de inhoud en elke paar maanden rouleren ze over de locaties. Michael Randoe van Diverz werkt als beheerder van het Wijkgebouw Hart van Meerdervoort, een multifunctioneel pand in Zwijndrecht waar een school en Krachtpunten brengen gesprek over energiebesparing op gang een kinderdagverblijf gevestigd zijn, maar waar, met onder andere een wekelijkse wijkkeuken en kidsclub, ook een huiskamer voor de buurt is. “Hier proberen we buurtbewoners actief in contact te brengen met woningverduurzaming. Dat doen we met behulp van het Krachtpunt Duurzaamheid. We stellen vragen en brengen bewoners op een interactieve manier in aanraking met het onderwerp. Zo komt het tot leven”, aldus Randoe.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren