Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Zo zorgen deelauto's voor meer duurzaamheid in jouw wijk!

- 8 mei 2023

Heb je weleens gehoord van het concept autodelen? Een auto wordt hierbij gedeeld met meerdere gebruikers, waardoor zij niet allemaal afzonderlijk een auto aan hoeven te schaffen. Super handig: auto's staan namelijk gemiddeld 23 uur per dag stil. En dat is natuurlijk enorm zonde! Autodelen is daarbij hartstikke duurzaam: het draagt namelijk bij aan een vermindering van het aantal files en parkeerproblemen en een afname van de CO2-uitstoot.

Hoe vind je een duurzame deelauto?

Er zijn veel manieren om een deelauto te huren. Een van de autodeelplatformen is SnappCar. Hier huur je de auto van je buurtbewoners die hem op dat moment niet nodig hebben. Een auto huren in Groningen, Amsterdam, Maastricht of zelfs op Texel is in een paar minuten geregeld. In elke uithoek van Nederland vind je wel een geschikte auto voor jouw rit! Van kleine stadsauto’s tot grote gezinswagens, trouwauto’s en zelfs een busje huren is geen enkel probleem. Natuurlijk zijn er ook hybride of elektrische opties om je reis nog duurzamer te maken.

Bezit je een auto, maar staat hij regelmatig stil op de parkeerplaats? Dan kan je hem ook juist verhuren via SnappCar. Niet alleen help je zo buurtgenoten uit de brand die zelf geen auto hebben, ook verdien je hier een mooi zakcentje mee.

Wat zijn de voordelen van een deelauto?

Deelauto’s bieden verschillende voordelen ten opzichte van het bezitten van een auto of het huren van een auto bij een traditioneel autoverhuurbedrijf.

Duurzame oplossing

Ten eerste zijn deelauto’s een duurzame oplossing voor mobiliteit. Ze zorgen voor een afname van de CO2-uitstoot en er wordt minder energie verbruikt in de productie van auto’s omdat er minder auto’s nodig zijn. Dankzij autodelen gaan mensen bewuster om met mobiliteit opties en rijden we in totaal minder kilometers.

Minder parkeerproblemen

Als meer mensen hun auto met elkaar delen, zijn er minder auto’s op de weg die geparkeerd moeten worden. Hierdoor kunnen autobezitters hun auto makkelijker kwijt en kan de ruimte die niet meer gebruikt wordt op een andere manier ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan parkjes of speelruimte voor kinderen. Bovendien draagt minder verkeer op de weg bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit.

Goedkoper

Een deelauto huren is vele malen goedkoper dan zelf een auto bezitten. Je betaalt alleen voor de tijd dat je de auto gebruikt en je betaalt geen verzekeringen of onderhoudskosten. Verhuur jij juist je eigen auto aan buurtgenoten? Dan verdien je er zelfs geld aan.

Al enthousiast geworden? Kies voor de duurzame optie en huur een deelauto voor jouw volgende rit!

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren