Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Tools

Open dialoog opbouwwerkers

Open Event 24 maart 2022

Er is niet 1 partij die de energietransitie voor elkaar bokst. Daarvoor is een brede basis nodig, diep geworteld in wensen van bewoners. Geen wensen in de zin van cadeautjes of “u vraagt, wij draaien”. Maar wensen in de zin van haakjes, om tot nieuwe perspectieven te komen die leiden tot breed gedragen oplossingen in de energietransitie. Welzijnswerk helpt daarbij!

Energie+ gelooft dat hier een cruciale rol is weggelegd voor welzijnsorganisaties. Zij genieten vertrouwen van ‘gewone’ mensen, iets wat woningbouwcorporaties en gemeenten vaak ontberen. De energietransitie is voor sociaal werk een kans om het verschil te maken!

Zie jij dat ook?

Kom dan naar onze bijeenkomst op 24 maart. Daar ontmoet je collega’s die je zijn voorgegaan. Steek je licht op, laat je informeren en inspireren! We willen graag samen met elkaar de inhoud induiken en afsluiten met een borrel. 

De betrokkenheid van sociaal werk bij de energietransitie beperkt zich vaak tot ‘instrumentele vragen’, zoals: "Hoe betrek je inwoners bij de energietransitie” of "Hoe zorg je dat mensen zich duurzamer gaan gedragen?” Erik Jansen en Marcel Spierts nemen jullie mee in de zoektocht naar hoe sociaal werk bij de energietransitie voorbij gedragsverandering kan komen. Zij gaan op zoek naar manieren waarop duurzaamheid voor mensen betekenis krijgt in kleine en alledaagse sociale praktijken: van repaircafé tot moestuin. Welke aanknopingspunten en competenties schuilen daarin voor een fundamenteel gesprek over duurzaamheid? 

Programma

13.00u  
Inloop
13.30u 


Marcel Spierts, publicist en onderzoeker.


 
Yvonne Zuidgeest, Directeur-bestuurder Diverz
14.30u 
Open dialoog
 

Opbouwwerkers met ervaring in de energietransitie

 

Erik Jansen, docent HAN, onderzoeker

16.30
Borrel

 

 

 

  

Aanmelden
Aanmelden kan hieronder. De deelnamekosten bedragen €42,50, voor partners van Energie+ en Renda is deelname gratis. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010.

Op 24 maart is er in de ochtend de afsluiting van de training 'Introductie in de energietransitie voor opbouwwerkers'. Deze deelnemers sluiten aan bij deze bijeenkomst 'Open dialoog voor opbouwwerkers'. Meer informatie over die training? Deze is binnenkort te verkrijgen als elearning: energieplus.nl/verdiepingsmasterclass-voor-de-opbouwwerker

Locatie
Versa Welzijn
Wijkcentrum de Draaikom
Draaikom 2
1274 NS Huizen

Annuleringsvoorwaarden
Tot 72 uur voor aanvang kun je kosteloos annuleren. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

details

Datum & tijd

Donderdag 24 maart 2022
13.00 - 17.00 uur


Onderwerp

Nieuwe perspectieven voor oplossingen in de energietransitie


Locatie

Versa Welzijn, wijkcentrum De Draaikom Huizen


Kosten

€42,50, gratis voor partners van Energie+ en Renda.

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren