Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Tools

Introductie in de energietransitie voor opbouwwerkers

Open Event 20 januari 2022

Versterk jouw rol als sociaal werker in de energietransitie

De energietransitie lijkt vooral over geld en techniek te gaan. Terwijl het juist een sociale opgave is. Hoe ingewikkeld het soms ook lijkt, mensen maken het verschil. Kijk maar om je heen. We nemen steeds vaker zelf initiatief. We verduurzamen onze woning, gaan elektrisch rijden, denken beter na over wat we eten en we maken allerlei andere duurzame keuzes.

Merk jij veranderingen in je werk? De aandacht voor de sociale kant van de energietransitie groeit namelijk snel. En daar kom jij om de hoek kijken. Als opbouwwerker kun je een serieus verschil maken. Jij hebt allerlei contacten in de wijk en kunt in je netwerk (groepen) mensen informeren en motiveren om samen aan de slag te gaan. Mensen die het lastig hebben, kun je op weg helpen.

Kortom: als opbouwwerker kun je een hele mooie rol spelen in het activeren van mensen in de energietransitie.

Wil jij de sociale schakel in de energietransitie zijn? Dan moet je er natuurlijk wel voldoende vanaf weten. Daar is deze training voor. In vier bijeenkomsten brengen we je op de hoogte van alles wat je als opbouwwerker moet weten over de energietransitie. Je leert hoe je het grote klimaatplaatje vertaalt naar de wijk en natuurlijk duiken we ook even de techniek in. Maar deze training gaat vooral over jou. We kijken naar wat jij nodig hebt om de sociale schakel te zijn. Welke kennis en kwaliteiten handig zijn, hoe je aan tafel komt bij gemeenten en woningcorporaties en hoe je ‘gewone’ mensen enthousiast krijgt voor de energietransitie.

Deze training Introductie in de energietransitie wordt verzorgd door experts die heel goed begrijpen welke rol jij als opbouwwerker kunt spelen. Geen saaie techneuten, maar mensen die opbouwwerkers een warm hart toedragen. We maken de training lekker actief. Aan de hand van praktijkvoorbeelden ga je steeds beter snappen hoe de hazen lopen. En natuurlijk is er genoeg ruimte om jouw eigen casus in te brengen.

Meld je aan en versterk je rol als sociale schakel in de energietransitie!
Deze training Introductie in de energietransitie is bedoeld voor sociaal werkers, opbouwwerkers, sociaal makelaars, welzijnswerkers en buurt- en wijkwerkers. 

 • ontdek hoe je het grote klimaatplaatje vertaalt naar wijkbewoners
 • leer meer over veel voorkomende verduurzamingsmaatregelen  
 • leer begrijpen hoe de hazen lopen in de energietransitie
 • laat je inspireren door succesvolle praktijkvoorbeelden
 • ontdek hoe je aan tafel komt bij gemeenten en woningcorporaties
 • leer hoe je de energietransitie kunt koppelen aan andere wijkthema’s
 • ontdek hoe je inwoners enthousiast krijgt


Na afloop van de training sta je een stuk steviger in je schoenen. Doe je mee? We vragen je vooraf je eigen praktijkcasus in te brengen. Tijdens de training ga je samen met collega sociaal werkers aan de slag met een inspirerende casus. Jullie groepje presenteert op de slotbijeenkomst de aanpak die jullie samen bedachten.

 

Vier bijeenkomsten
De training bestaat uit vier bijeenkomsten. De eerste drie zijn online. De slotbijeenkomst is live. Hierbij zijn alle docenten ook aanwezig.

 • Maandag 29 november - 14.30 uur tot 17.00 uur (online) - docent Johan Simon, lees meer...
 • Donderdag 20 januari - 14.30 uur – 17.00 uur (online) 
 • Donderdag 17 februari - 14.30 uur tot 17.00 uur (online)
 • Donderdag 24 maart - 10.00 tot 16.00 fysieke bijeenkomst 

 

De training bestaat uit vier bijeenkomsten. We zijn online begonnen op maandag 29 november met docent Johan Simon. Maar het is nog altijd mogelijk om aan te sluiten. Je ontvangt de gemiste training als opname.

Deze introductie in de energietransitie is een samenwerking tussen kennisnetwerk Energie+ en BPSW, beroepsvereniging van professionals in sociaal werk.

                                  

 

Aanmelden
Aanmelden kan hieronder. De training kost € 445 voor leden en partners van Energie+ en/of BPSW en € 595 voor niet-leden. In de CAO Welzijn en Dienstverlening is loopbaanbudget opgenomen (1,5% van jouw maandelijkse salaris). Loopbaanbudget wordt ook vaak wel aangeduid als LBB. Daarnaast heb je de mogelijkheid om jouw Individuele KeuzeBudget (IKB) ook in te zetten voor scholing en training. Voor meer informatie kun je terecht op: Loopbaanbudget | Sociaal Werk werkt! (sociaalwerk-werkt.nl)

Certificering
Na afloop ontvang je een door Registerplein geaccrediteerd scholingscertificaat.

Heb je vragen over de leergang of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving in orde.

details

Datum & tijd

Donderdag 20 januari 2022
Vanaf 29 november 14.30-17.00


Onderwerp

Versterk jouw rol als sociaal werker in de energietransitie


Locatie

Online en fysiek


Kosten

€ 445 voor leden en partners van Energie+ en/of BPSW, € 595 voor niet-leden

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren