Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Goedkope zonnestroom voor bewoners Louise Wenthuis

ma 26 jan 2015

Het gerenoveerde Louise Wenthuis in Amsterdam van woningcorporatie Stadgenoot krijgt het grootste collectieve zonnesysteem op een huurcomplex in Nederland. Het gaat om 432 zonnepanelen die stroom leveren aan 171 sociale huurwoningen én de centrale voorzieningen van het complex.

Door de toepassing van het systeem Herman de Stroomverdeler, kunnen de bewoners van het complex zelf profiteren van de opwekte stroom. Normaal is dat niet mogelijk omdat de regels voor de saldering van zonnestroom dat niet toelaten. Stadgenoot is de eerste woningcorporatie in Nederland die het systeem op deze schaal toepast.

Gratis

De bewoners van het Louise Wenthuis krijgen de komende drie maanden gratis zonnestroom van eigen dak. Daarna mogen ze de stroom (500 kWh per jaar) voor de helft van de reguliere stroomprijs van Stadgenoot afnemen. Ook de centrale voorzieningen (portieklichten, lift, etc) werken deels op de zonnestroom. Het zonnepanelendak vergde voor Stadgenoot een investering van ruwweg €350.000. Die wordt naar schatting in 15 jaar terugverdiend.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren