Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Tijd kopen in de energietransitie

Dionne Verstegen - 17 juni 2021

Circulariteit is al zo'n tien jaar een belangrijk thema voor Kemkens. Wat begon met minder transportbewegingen en 100% recyclebare verpakkingen, is inmiddels uitgegroeid tot het hergebruik van materialen en zelfs volledige cv-ketels. Een optie waarmee corporaties volgens Twan van Grinsven, Manager Service Woningbouw & Utiliteit, tijd kunnen kopen in de energietransitie.

Het begon allemaal relatief simpel. “We hebben jaren geleden onze manier van denken voor transport en logistiek veranderd”, vertelt Twan van Grinsven. “In plaats van materialen elke keer heen en weer te vervoeren, worden ze opgeslagen in een magazijn. De monteurs, die bijvoorbeeld de cv-ketel onderhouden en defecte onderdelen vervangen, vervoeren dus alleen wat nodig is. In het magazijn wordt gekeken welke onderdelen hergebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een printplaat. Deze is erg milieubelastend. Met behulp van een reparateur onderzoeken we wat er precies aan mankeert en vervangen het kapotte onderdeel. Vervolgens testen we het op correcte werking en sturen het weer terug naar het magazijn. Zo kunnen de monteurs deze printplaat weer bij een andere cv-ketel installeren. Niet voor niets is ‘materiaal is onze waarde’ een van onze circulariteitspijlers.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Een monteur haalt de cv-ketel uit de gehele woning. Beeld: Joshua Alagbe
x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren