Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Bijtelling voor elektrische auto's wordt 10 procent

28 mei 2009

Staatssecretaris De Jager kondigde gisteren aan dat voor elektrische auto's wordt een verlaagde bijtelling van 10 procent geïntroduceerd. Ook de vrijstelling van BPM voor deze auto's wordt verlengd tot 2018.

De ontwikkelingen op de markt van elektrische auto's gaan erg hard. Binnen enkele jaren zullen er ook op de Nederlandse markt verschillende betaalbare, concurrerende elektrische auto's verkrijgbaar zijn. Een voorbeeld hiervan is de Think City, die onlangs werd goedgekeurd en de Europese wegen op mag. Daarnaast beginnen steeds meer en grotere bedrijven te investeren in elektrische auto's. Eind vorige week werd bijvoorbeeld bekend gemaakt dat Daimler een belang neemt in Tesla Motors.

De Jager wil met de verlaagde bijtelling een extra stimulans geven aan leveranciers en fabrikanten van deze modellen. De Jager: "Mede door onze gunstige fiscale regelingen zie ik veel belangstelling van ontwikkelaars van elektrische auto's voor de Nederlandse markt. Door de lage bijtelling nu al in de wet op te nemen, hoop ik fabrikanten een extra duwtje in de rug te geven zodat de elektrische auto binnen afzienbare tijd voor iedereen een betaalbaar alternatief kan bieden." Geplande ingangsdatum van de maatregel is 1 januari 2010.

Bron: Ministerie van Financien

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren