Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Eindhovense Klusbus in de race voor Galjaardprijs 2023

19 oktober 2023

Gratis energiehulp voor Eindhovenaren: of je als nou huurt of een koopwoning hebt. Klussers rijden met de Klusbus heel de stad door om woningen gratis met kleine aanpassingen energiezuiniger te maken. Een geweldig initiatief. Daarom is de Eindhovense Klusbus genomineerd voor de Galjaardprijs 2023.

De Eindhovense klusbus helpt met energie besparen. De woningen krijgen bijvoorbeeld kierdichting, ledlampen, radiatorfolie en nog veel meer. De Klussers kijken per woning wat de meeste besparing oplevert.

Sinds december 2022 helpt de Eindhovense Klusbus huishoudens die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen. Woningen in verschillende buurten worden kosteloos met kleine aanpassingen energiezuiniger gemaakt. Het doel is om op deze manier bij 14.000 huishoudens energie te besparen.

Steun het initiatief en breng je stem uit tot en met woensdag 1 november 2023.

De gemeente Eindhoven krijgt geld van de overheid om huishoudens te helpen die het moeilijk hebben. Door de stijgende energieprijzen zijn er veel huishoudens die de rekeningen niet of met moeite kunnen betalen. In Eindhoven gaat het om zeker 14.000 huishoudens. Het doel is dan ook om bij 14.000 woningen maatregelen te nemen en de energierekening te verlagen. Op een andere manier de huishoudens helpen is helaas onmogelijk. Zo mogen we als gemeente niet de woningen van bijvoorbeeld woningcorporaties isoleren. Daarbij is de steun die we hebben ontvangen lang niet genoeg. Daarom hebben we gekozen voor een simpele manier waarbij de huishoudens het comfort en energiebesparing direct merken.

Duurzaamheidspact

Sinds december 2022 helpt de Eindhovense Klusbus huishoudens die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen. Het is een aanpak van het Duurzaamheidspact, waarin de gemeente Eindhoven en de vier woningcorporaties Woonstichting 'thuis, Wooninc, Trudo en Woonbedrijf de krachten bundelen. In samenwerking met aannemersbedrijven Caspar de Haan onderhoud & renovatie, Van der Meijs en Van Asperdt en bureau cocosmos.

Lees meer over de Eindhovense klusbus. Bekijk het item van Omroep Brabant over de Klusbus.

De Galjaardprijs

De uitreiking van de Galjaardprijs is onderdeel van PubCom, het Nationaal Congres Publieke Communicatie. De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan het meest inspirerende, innovatieve en impactvolle communicatieproject in het publieke domein. Initiatieven met een maatschappelijke bijdrage vanuit alle organisaties en instanties worden uitgenodigd om hun project in te zenden. Projecten konden tot 1 september 2023 ingestuurd worden.

Lees meer over Galjaardprijs, de genomineerden en de jury. Op 2 november wordt de winnaar én de publieksprijs bekend gemaakt. Je kunt je stem uitbrengen tot 1 november 2023.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren