Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Eneco, Dura Vermeer en Unica starten consortium

Eerste samenwerking bij installatie voor duurzame energie in Diemense woonwijk 22 mei 2009

Voor het woningbouwproject Plantage de Sniep in Diemen vormt Eneco samen met haar partners Dura Vermeer Ruimtelijke Ontwikkeling en Unica Installatiegroep het DEU-consortium. Voor Plantage de Sniep realiseren zij een warmte-koudeopslagsysteem (WKO) dat straks in combinatie met warmtepompen 1 woningen van warmte, comfortkoeling en warm tapwater voorziet.

Het DEU-consortium streeft ook in de toekomst naar gezamenlijke inschrijving op aanbestedingen om zo projectontwikkelaars en woningcorporaties optimaal te ondersteunen bij het vervullen van hun duurzame ambities. De opdrachtgever voor de bouw van Plantage de Sniep is de ontwikkelcombinatie Bouwfonds en Dura Vermeer Vastgoed. Op 12 mei 2009 boorde minister Cramer van Ruimte en Milieu de eerste bron van het bijzondere WKO-systeem van Plantage de Sniep in Diemen. 

 

Plantage de Sniep past bij de visie van Eneco, dat vooroploopt in betrouwbare, betaalbare en schone energievoorzieningen. De drie leden van het DEU-consortium vullen elkaar uitstekend aan. Unica beschikt over grote kennis op het gebied van duurzame installaties, Dura Vermeer op het gebied van infrastructuur en Eneco heeft veel ervaring en kennis rondom duurzame-energielevering en exploitatie van energievoorzieningen. Samen met de andere leden van het DEU-consortium neemt Eneco haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door het realiseren van een installatie voor duurzame energie en het bijdragen aan de millenniumdoelstellingen van gemeenten en woningbouwcorporaties.

 

Alle woningen in de Plantage de Sniep worden aangesloten op het duurzame WKO-systeem dat Eneco onder de naam Eneco Eco Energy aanbiedt. WKO reduceert de CO2-uitstoot met 50%. Daarbij levert het extra comfort door vloerverwarming en passieve koeling. Met alleen maatregelen als isolatie, dubbel glas en HR-ketels zijn de strenge energieprestatienormen (EPN) steeds moeilijker te behalen. In combinatie met de juiste isolatie kan toepassing van WKO een verlaging tot wel 0,3 punten van de EPC-waarde opleveren, wat het makkelijker maakt te voldoen aan de huidige norm van 0,8.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren