Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Energiefestival 2022 “Brabant staat aan”

14 september 2022

Kennisplatform Energie+ "staat aan" met de workshop "Ongebruikelijke Allianties en Bijzondere samenwerkingen" op het Energiefestival 2022 op 20 oktober in Den Bosch. De organisator Provincie Brabant heeft ons gevraagd kennis te delen over de energietransitie als sociale opgave. Passend, want de focus van het festival is dit jaar: systeem- en gedragsverandering, sociale innovatie en good practices. Dat is ook onze insteek.

Energie+ verzorgt de workshop “Ongebruikelijke Allianties en Bijzondere samenwerkingen”. We leggen de link tussen welzijns- en maatschappelijk werk, gemeenten en woningbouwcorporaties. Op papier een hele logische maar in de praktijk nieuw en bijzonder. Waar welzijnswerk eerder geen serieuze speler was voor gemeenten die de regie voeren over de energietransitie in de wijk, is ze dat nu voorzichtig wel. Directeur-bestuurder van welzijnsorganisatie Diverz vertelt kort maar krachtig hoe zij een opdracht heeft weten te verwerven om zich actief met de energietransitie in haar gemeente te mogen bemoeien. Opbouwwerker Hanspaul van Maarsenveen, werkzaam bij welzijnsorganisatie Rijnstad in Arnhem wordt sinds kort door de gemeente omarmd en ook energie opbouwwerker Jerrel Oron van Versa Welzijn uit de Gooi-en Vechtstreken, werkt met budget aan concrete projecten in samenwerking met woningbouwcorporaties en gemeenten. Zij delen graag hun weg naar succesvolle samenwerkingen waarin gelijkwaardig wordt opgetrokken door partijen die elkaar eerst niet zagen staan binnen de kaders van verduurzaming en energietransitie.

We zijn als Energie+ de hele dag aanwezig op het kennisplein en onze missie uitdragen: Energietransitie als sociale opgaven. Ben je lid of partner van Energie+? Schrijf je hier (gratis) in en kom ons team versterken!

Donderdag 20 oktober 2022
09.30 – 17.00 uur
Locatie: Congrescentrum 1931, Oude Engelseweg1, 5222 AA ‘s-Hertogenbosch


Meer informatie volgt binnenkort via de website: www.energiewerkplaatsbrabant.nl/energiefestival

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren