Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Fokkerdaken Schiphol grootste zonneproject

18 mei 2009

Op het terrein van Schiphol-Oost komt mogelijk de grootste zonne-energiecentrale van Nederland. Dat heeft de luchthaven dit weekend bekend gemaakt.

In totaal komt 9.500 vierkante meter aan zonnepanelen op de tien daken van bedrijven op het voormalige Fokkerterrein, het Fokker Logistics Park. Onlangs hebben projectontwikkelaars hiervoor subsidie aangevraagd bij het Rijk. Het gaat om nieuwe panelen op daken van panden die nog niet zijn afgebouwd of panden die nog gebouwd moeten worden. De gebouwen komen op plekken waar ooit onder meer de Fokkerfabrieken stonden. Het is de bedoeling dat er 11.500 vierkante meter aan kantoorruimte komt.

 

Minister Van der Hoeven van economische zaken, die donderdag het startsein voor de tweede fase van het park gaf, roemde het plan. "Dit park gaat straks voor een groot deel op zonne-energie draaien. In totaal 9.500 vierkante meter aan cellen. Daarmee bespaart men ruim 8,6 miljoen kilo aan CO2. De grootste installatie in zijn soort in Nederland. Dat is het soort ambitie dat ik bewonder.'' Wel voegde de minister daaraan toe dat de subsidieaanvrage nog moet worden beoordeeld.

 

 

Bron: Haarlems Dagblad

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren