Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Groene ambitie

20 oktober 2022

Het initiatief Groen Lievendaal ondersteunt bewoners bij het realiseren van hun groene plannen in de wijk. Onder begeleiding van kunstenaar Sabien Rutten werkt een groep enthousiaste bewoners naar een georganiseerde structuur met als doel om vergroening, duurzaamheid en biodiversiteit op de kaart te zetten in de buurt.

In kleine stapjes bouwen ze aan draagvlak door het organiseren van laagdrempelige activiteiten. Zo wordt een braakliggend terrein omgetoverd tot een buurttuin en kunnen kinderen uit de wijk deelnemen aan groene knutselactiviteiten en ponyverzorging op de nabijgelegen kinderboerderij. De ‘Geitengym’ – kinderen die samen met de geiten een parcours klimmen – stimuleert kinderen om te bewegen. De opruimactie ‘Schoon Lievendaal’ zorgt er daarnaast voor dat de buurt schoon blijft.

Het initiatief wordt begeleid door Scharrelkunst, een eenmans(vrouws)-bedrijf van Sabien Rutten dat sinds 2014 actief is in de omgeving Eindhoven. Sabien Rutten is kunstenaar en focust zich op vergroening en projecten met kinderen, met name binnen doelgroepen voor wie duurzaamheid niet vanzelfsprekend is. Daarnaast vindt zij het een uitdaging om zoveel mogelijk te werken met circulair materiaal.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren