Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Meer zeggenschap voor burgers

11 mei 2023

Om burgers meer zeggenschap te geven over ingrijpende maatschappelijke kwesties, wil het kabinet inzetten op burgerfora. Zo is het plan om dit jaar een burgerforum te organiseren over klimaat- en energiebeleid.

Over de meerwaarde van burgerfora wordt verschillend gedacht merkt onze hoofdredacteur en community builder Jeroen Boon op. 'Een perspectief dat in die politiek-maatschappelijke discussie onderbelicht blijft, is dat van burgers zelf. Vinden zij het een goed idee of juist niet? En welke voordelen of bezwaren zien ze?'

Kennisnotiie van SCP

De kennisnotitie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) geeft inzicht in dat burgerperspectief. Met deze notitie wil SCP politici, ambtenaren en anderen die betrokken zijn bij een burgerforum, inzicht geven in wat Nederlanders vinden van een burgerforum als democratisch instrument. Ook worden een aantal aandachtspunten meegeven die vanuit dat burgerperspectief van belang zijn bij het organiseren ervan.

Kennisnotitie Organiseren van burgerfora

Benieuwd? Franziska de Koning, Josje den Ridder, Sabine Peters, Wieke Blijleven en Yvonne de Kluizenaar belichten vier aandachtspunten vanuit het burgerperspectief in de kennisnotitie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Download hier de SCP-reflectie op het organiseren van burgerfora.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren