Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Ministerie en gemeenten maken afspraken over het verduurzamen van VvE’s

24 juni 2024

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de G4 en enkele andere grote gemeenten gaan nauwer samenwerken om Verenigingen van Eigenaren (VvE's) te helpen bij het verduurzamen van hun woningen. Het gaat onder meer om financieringsmogelijkheden en verbeteren van de positie van het VvE-bestuur.

‘Ongeveer 20 procent van de woningen in Nederland is onderdeel van een VvE', zegt minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In de vier grootste gemeenten is dat de helft van alle woningen. Bij de verduurzaming van hun woning lopen woningeigenaren binnen een VvE tegen allerlei specifieke problemen aan. Dit maakt het verduurzamen van VvE’s één van de belangrijkste opgaven in deze grote steden.

'Deze gemeenten hebben veel ervaring met de begeleiding en ondersteuning van VvE’s bij verduurzaming. Dit is precies de kennis en kunde die we breed willen delen met andere gemeenten, zodat alle VvE’s in Nederland hiervan kunnen profiteren. We gaan vanuit het Rijk ondersteunen bij deze kennisdeling via het nieuw op te zetten kennis- en expertisecentrum, naast de bestaande inzet via de Versnellingsagenda VvE’s.’

Met deze samenwerkingsafspraken erkennen het Rijk, de G4, het stedennetwerk G40 en de gemeenten Alkmaar, Almere, Breda, Delft, Dordrecht, Eindhoven, Gouda, Groningen, Leiden en Schiedam dat ze elkaar nodig hebben om voor deze doelgroep de juiste ondersteuning te bieden.

De partijen zetten gezamenlijk in op het verbeteren van de volgende punten:

  • Betere financieringsmogelijkheden, ook voor individuele eigenaren met beperkte financiële middelen;
  • Vereenvoudigen van besluitvorming en verbeteren positie VvE-bestuur;
  • Onafhankelijk en deskundig advies over verduurzaming van woningen;
  • Betere mogelijkheden voor natuurvriendelijk isoleren van appartementsgebouwen

 

Lees het volledige bericht op StadsZaken.nl.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren