Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Masterclass 2: Lessen community building: wie en wat heb je nodig? Door Bernice Kamphuis.

Masterclass 2: Lessen community building: wie en wat heb je nodig? Door Bernice Kamphuis.

Masterclass 2: Lessen community building: wie en wat heb je nodig? Door Bernice Kamphuis

 

Opbouwwerker Bernice laat je allereerst inzien WAAROM het sociale domein van cruciaal belang is om mee samen te werken als je van de energietransitie in de wijk een succes wilt maken. Aan deze tafel leer je van opbouwwerker Bernice hoe je een sociale kaart maakt van partijen in het sociale domein die je nodig hebt voor een succesvolle energietransitie.

 

Ook laat ze voorbeelden zien hoe je leefbaarheids thema’s kunt koppelen aan de energietransitie en hoe je zo ‘drie dubbele duurzaamheid’ kunt bewerkstelligen. Ze neemt je mee in het fenomeen community building als onderlegger voor de energietransitie in de wijk en de fenomenen energiearmoede en de steeds groter wordende kloof tussen bevolkingsgroepen als we huurders en eigenaar-bewoners apart benaderen.

Bernice Kamphuis
Is Struikrover, opbouwwerker, adviseur sociale duurzaamheid, trainer en aanjager van het landelijke collectief van opbouwwerkers in de energietransitie. Haar opbouwwerk achtergrond zet ze in voor het verduurzamen van buurten en als Struikrover redt ze samen met buurten groen van de sloop. Dit Struikrovers initiatief begon in haar eigen buurt en is nu uitgebouwd tot een landelijke activiteit. Vorig jaar behaalde Struikroven #12 in de Duurzame top 100 van de Trouw.
In de masterclass Community Building neemt ze professionals en bewoners mee om ‘hands - on’ met duurzaamheid aan de slag te gaan en de energietransitie te koppelen aan het vergroten van de leefbaarheid in buurten. De energietransitie als kans voor elke buurt!
www.struikroven.nu
www.linkedin.com/in/bernice-kamphuis

Ga hier terug naar de aanmeldpagina

 

Lees hier het artikel n.a.v. de masterclass van Bernice Kamphuis met daarin de belangrijkste punten over de opbouwwerker.

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren