Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Podcast over burgerparticipatie

27 juli 2023

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft deze zomer een eigen podcast gelanceerd genaamd Impact in de Polder. De podcast gaat over diverse sociaal-economische thema's waar de SER aan werkt. Presentator Marnix Kluiters neemt de luisteraars mee in een kijkje achter de schermen.

Derde aflevering over burgerparticipatie

In de derde aflevering gaat Marnix dieper in op het onderwerp burgerparticipatie; het betrekken van burgers bij grote maatschappelijke uitdagingen. Hoe kunnen we meer mensen te betrekken bij overheidsbeleid? En hoe zorgen we ervoor dat we goed naar mensen (blijven) luisteren, en medemenselijkheid voorop blijft staan? SER Kroonlid Steven van Eijck, hoogleraar Caelesta Braun en voorzitter van het Jongerenplatform Kimberley Snijders vertellen meer over het creëren van een plek aan de beleidstafel voor verschillende groepen in de samenleving, bijvoorbeeld voor jongeren zoals bij het Jongerenplatform van de SER.

Beluister de podcast

Benieuwd hoe host Marnix Kluiters in de nieuwe podcastserie Impact in de polder op zoek gaat naar context en antwoorden op het complexe vraagstuk van burgerparticipatie? 

Beluister de podcast over burgerparticipatie gratis.

Podcastserie met Marnix Kluiters

Marnix heeft een passie om diepgang op een inspirerende manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij wordt gedreven door het creëren van maatschappelijke waarde. Op zijn twintigste kreeg Marnix te maken met een heftige oogaandoening, waardoor hij in een halfjaar tijd het centrale gedeelte van zijn zicht verloor. Dit was echter geen reden voor hem om bij de pakken neer te zitten. Al snel leerde Marnix om volledig non-visueel te functioneren.
Hij werkt als podcastmaker en houdt lezingen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren