Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Project volgens planning: het Energie Koplopersfonds #2

4 maart 2024

De Amsterdamse gemeenschap zet een grote stap richting een duurzame toekomst met een overweldigende respons op het Energie Koplopersfonds. Dit fonds, dat energiebesparende en schone energie-initiatieven in de stad ondersteunt, heeft in 8 weken tijd maar liefst 39 aanmeldingen ontvangen, met een totaalbedrag van 145 euro. Vandaag worden de goedgekeurde plannen bekendgemaakt.

Van december 2023 tot februari 2024 hebben bewoners, energiepioniers en bedrijven zich verenigd om Amsterdam te transformeren tot een bolwerk van groene energie. Het Energie Koplopersfonds, dat voortbouwt op het succes van zijn voorganger in februari van dit jaar, heeft een cruciale rol gespeeld in het aanjagen van deze revolutie.

"De enorme respons op het Energie Koplopersfonds weerspiegelt de passie en toewijding van onze gemeenschap om een positieve verandering teweeg te brengen," aldus Rosa van Gorcum, Projectleider van 02025. "Het toont aan dat Amsterdam niet alleen praat over duurzaamheid, maar ook daadwerkelijk actie onderneemt om onze stad te transformeren."

De variëteit aan ingediende voorstellen is indrukwekkend, variërend van innovatieve technologieën tot baanbrekende gemeenschapsprojecten en educatieve initiatieven. Elk project wordt beoordeeld op zijn potentieel om bij te dragen aan het doel van Amsterdam om in 2025 een koploper te zijn op het gebied van schone energie.

Naast het financieel ondersteunen van projecten, biedt het Energie Koplopersfonds een platform voor samenwerking en kennisuitwisseling. Door middel van deze gemeenschapsgerichte aanpak, streeft het fonds naar blijvende impact en innovatie in de Amsterdamse energietransitie.

Plannen bekendgemaakt

Het Energie Koplopersfonds staat klaar om initiatieven voor energiebesparing en/of energieopwekking in Amsterdam te ondersteunen. Er is in totaal €28.000 beschikbaar om te verdelen. Er zijn 39 diverse aanvragen ontvangen, met een totaalbedrag van € 145.728. Vandaag, op 4 maart, worden de goedgekeurde plannen bekend gemaakt via de website van 02025.

Inspiratie? ?Bekijk aanvragen van vorig jaar om een idee te krijgen over hoe je energie kunt opwekken of besparen voor jezelf en je buren.

Energiebesparende en schone energie-initiatieven in Amsterdam

Het Energie Koplopersfonds dec '23/ feb '24 bouwt voort op het succes van het Energiekoplopers Fonds in februari dit jaar. Ook deze keer stellen ze een budget beschikbaar om projecten te stimuleren die Amsterdam koploper schone energie maken! Door het opzetten van een laagdrempelig fonds kan 02025 schone energie ideëen ondersteunen met geld, kennis en een netwerk. Hierdoor kan een initiatief een volgende stap zetten!

Ze nodigen bewoners, energiepioniers, gemeenschapsleiders en bedrijven uit om innovatieve ideeën in te dienen. Of het nu gaat om nieuwe technologieën, gemeenschapsprojecten of educatieve initiatieven, ze moedigen alle voorstellen aan die bijdragen aan het doel 'Amsterdam als Koploper Schone Energie in 2025'.

Naast financiële steun biedt het Energie Koplopersfonds een unieke kans om deel uit te maken van een gemeenschap gedreven beweging. Door samen te werken met de gemeente, bedrijven en bewoners, creëren we een krachtig netwerk dat de ontwikkeling van duurzame oplossingen bevordert. 

Het Energie Koplopers Fonds

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren