Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Samen voor een duurzamer Brabant

16 april 2024

Iedereen heeft de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan een groener, schoner en duurzamer Brabant. Ben je bijvoorbeeld al begonnen met het opwekken van je eigen energie? Schakel je de tv uit wanneer je niet kijkt? Of kies je ervoor om de fiets te pakken voor korte afstanden? Dit zijn allemaal manieren om samen minder (fossiele) energie te verbruiken of uit te stoten en meer duurzame energie op te wekken. En dat is precies wat de Provincie Noord-Brabant nastreeft. Voor een versnelling van de energietransitie is iedereen nodig. Brabant Doet Wat ging hierover in gesprek met bezoekers tijdens de reizende 'Brabant Doet Wat'-markt.

De locaties in 2023

De reizende mini-markt was dit jaar te vinden in Bergen op Zoom, Boxtel, Cuijk, Den Bosch, Eersel, Etten-Leur, Goirle, Oisterwijk, Someren, Son en Breugel, Tilburg en Waalwijk. De provincie ging naar inwoners toe. Van een jaarmarkt tot een foodfestival. Op de mini-markt konden Brabanders ontdekken hoe duurzaam zij al bezig zijn, ideeën delen op de Durf & Turf-wand of in gesprek gaan met energie-experts voor persoonlijk advies. 

De provincie voerde ruim 600 interessante gesprekken over de energietransitie. Wat bleek: ruim 75% van de ondervraagden beschikt over zonnepanelen. Daarnaast gebruikt iets meer dan 70% van de ondervraagden vaak gebruik van de eco-stand bij huishoudelijke apparaten. De uitgebreide resultaten vind je hieronder terug. 

Download gratis de praatplaat op de website van provincie Noord-Brabant.

Vergelijking met 2022

De reizende markt van 2023 was de tweede editie; ook in 2022 sprak de provincie met inwoners van negen gemeenten over de energietransitie. Uit de gesprekken bleek dat inwoners in 2023 veel meer met het onderwerp ‘energiebesparing’ bezig waren dan in 2022, onder andere als gevolg van de gestegen energieprijzen. 

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren