Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

2010: 34 minuten geen stroom

3 maart 2011

Nederlandse huishoudens hadden in 2010 gemiddeld 34 minuten geen stroom als gevolg van stroomstoringen. Dat is vier minuten langer dan het gemiddelde over de afgelopen vijf jaar. Dit komt doordat er in 2010 relatief veel grote stroomstoringen waren. Dat maakte de vereniging van Energienetbeheerders in Nederland 2 maart bekend.

In 2010 waren er in Nederland zes zeer grote stroomstoringen, normaal zijn er dat maar een of twee. De grootste stroomstoring in 2010 was in de Bollenstreek waar ongeveer 75.000 huishoudens op 9 januari 2010 enkele uren geen stroom hadden. De zes grote storingen waren verantwoordelijk voor 7 minuten van het gemiddelde van 34 storingsminuten.

Graven

Nederland heeft minder last van stroomstoringen dan andere Europese landen. In sommige landen kan de gemiddelde stroomuitval twee keer hoger uitvallen dan in Nederland. De belangrijkste oorzaken van storingen zijn het weer en graafwerkzaamheden. 30 procent van de stroomstoringen in 2010 veroorzaakt door graafwerkzaamheden. Vorstperioden leverden een belangrijke bijdrage in kleine stroomstoringen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren