Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Brabantse duurzame energieprojecten ondersteund

di 5 dec 2017

Tien energieprojecten die starten in 2017 en 2018 worden de komende vier jaar ondersteund door de provincie Noord-Brabant en Enpuls. Voor de volledige omschakeling naar duurzame energie is het belangrijk dat alle Brabanders in staat zijn mee te doen met duurzame energieprojecten.

Een Sociaal Energieteam met een budget van €2,2 miljoen ondersteunt inwoners en lokale initiatieven om samen met bedrijven en gemeenten aan de slag te gaan met energiebesparing en duurzame energieopwekking. De ondersteuning is maatwerk, maar zal vooral bestaan uit technische, financiële en juridische kennis, ervaring bij energieprojecten, relevante netwerken, inzet van overheidsinstrumenten en een bijdrage in de financiering van innovatiekosten.

Potentie

De opgedane kennis wordt vastgelegd en verspreid in samenwerking met Tilburg University, zodat andere initiatieven de ervaringen, oplossingen en methodieken kunnen overnemen. Ongeveer 6% van alle Brabanders neemt momenteel deel aan een energiecoöperatie of windcollectief. Een derde geeft aan bereid te zijn om met straat- of buurtbewoners energie te besparen of duurzaam op te wekken. Hier ligt dus een enorme potentie voor groei.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren