Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Crowdfunding voor Friese windmolen

vrij 8 sept 2017

212 investeerders hebben via crowdfunding 630000 euro gestoken in een windmolen tussen Franeker en Harlingen. Deze Buurtmolen is een initiatief van Qurrent en Emergya Wind Technologies (EWT). Via de crowdfundingsactie kon iedereen in Nederland mede-eigenaar worden van deze windmolen en hoeven de omwonenden niet de volledige financiering op zich te nemen.

De Buurtmolen biedt alle omwonenden de mogelijkheid hun stroomverbruik te verduurzamen en tegelijkertijd een besparing op de stroomtarieven te realiseren. Het belastingvoordeel van de postcoderoosregeling maakt deze vorm van laagdrempelige participatie mogelijk. Alle omwonenden krijgen de mogelijkheid direct stroom af te nemen van de coöperatieve Buurtmolen en als automatisch mede-eigenaar te profiteren, ten minste 15 jaar lang, van het laagste stroomtarief van Nederland.

Buurtmolen

Qurrent en EWT werken eraan om nog meer Buurtmolens in Nederland te bouwen én te plaatsen. Eén Buurtmolen levert stroom voor 400-600 huishoudens. Door het gebruik van de stille en efficiënte windmolens wordt een optimaal resultaat behaald en blijft overlast beperkt.

Reacties

S Bos - lid klankbordgroep windmolens 18 september 2017 12:07

Zeer geïnteresseerd lid van de klankbordgroep Windmolens

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren