Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

NLD en DE Unie partners

do 16 feb 2017

Duurzame Energie Unie en Noordelijk Lokaal Duurzaam hebben vanaf 1 februari een partnerschap. Door de samenwerking van de coöperaties ontstaat met 95 lokale energiecoöperaties het grootste samenwerkingsverband op het gebied van lokale duurzame energie.

Alle klanten van de 95 lokale energiecoöperaties kunnen duurzame elektriciteit ontvangen die door de leden van de Duurzame Energie Unie en Noordelijk Lokaal Duurzaam zelf zijn opgewekt in Nederland. Consumenten in heel Nederland kunnen klant worden bij één van de coöperaties. De samenwerking tussen de Duurzame Energie Unie en Noordelijk Lokaal Duurzaam is een impuls voor de opwekking van lokale duurzame energie. Kenmerkend voor de twee samenwerkende partijen, en de aangesloten lokale energiecoöperaties, is dat de baten van de verkochte energie ook terugvloeien naar de lokale gemeenschappen en economie.  Verder worden er kennis en ervaringen uitgewisseld en wordt er samengewerkt om een sterkere spreekbuis te zijn richting onder andere de politiek.

Coöperaties

De Duurzame Energie Unie is een coöperatie van 30 lokale duurzame energiebedrijven en coöperaties in Nederland, van Amsterdam Energie tot Leudal Energie. Samen produceren en leveren ze lokaal en coöperatief Nederlandse duurzame energie en realiseren ze nieuwe energiebronnen. De Duurzame Energie Unie ondersteunt en ontzorgt bij de levering van de lokaal opgewekte duurzame energie aan klanten. De coöperatie is in 2016 en in 2015, via onafhankelijk onderzoek,  uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland. Noordelijk Lokaal Duurzaam is de eigen coöperatieve energieleverancier van en voor het Noorden en is opgericht vanuit het idee dat de productie en levering van lokale duurzame energie in eigen hand genomen moeten worden om echt een verschil te kunnen maken. Inmiddels zijn 65 energiecoöperaties aangesloten in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren