Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

School en zwembad Zwolle over op duurzame warmte

vrij 31 maa 2017

De duurzame stookinstallatie waarmee zwembad de Vrolijkheid en het Landstede College te Zwolle van duurzame warmte zullen worden voorzien is 30 maart geopend. De installatie produceert jaarlijks circa. 14 GJ aan duurzame warmte en vervangt daarmee het gebruik van ongeveer 550 m3 gas bij zwembad de Vrolijkheid en het Landstede college.

De jaarlijkse CO2-reductie bedraagt daardoor 975 ton. De installatie draait op door Natuurmonumenten geleverde biomassa: regionale houtsnippers  afkomstig uit noodzakelijk onderhoud aan de natuur. Het houtwarmtestation is ontwikkeld door BeGreen, een landelijke warmteproducent die bestaande gascentrales vervangt door lokale, duurzame warmte oplossingen. BeGreen zal ook de exploitatie van de installatie verzorgen.

Participatie

De investering is mede mogelijk gemaakt door een participatie van het Energiefonds Overijssel. In navolging van de Vrolijkheid willen BeGreen en Energiefonds Overijssel diverse andere projecten in de Provincie Overijssel ontwikkelen. Energiefonds Overijssel levert financiële bijdragen aan ondernemingen, woningcorporaties en projecten die energie besparen of energie opwekken uit hernieuwbare bronnen.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren